U prostoru STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, održano je formalno primanje treće generacije korisnika u CERIecon Playpark Rijeka program.

STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, provodi besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja koji uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad, zahvaljujući CERIecon Playpark Rijeka programu. Druga generacija CERIecon Playpark Rijeka programa uspješno se privela kraju, a ovog je petka treća generacija korisnika potpisala Ugovore o suradnji te kreće s programom koji traje do proljeća 2019. godine.

U petak 12. listopada 2018., u prostoru STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, održano je formalno primanje treće generacije korisnika u CERIecon Playpark Rijeka program.

Formalnom primanju treće generacije korisnika prisustvovali su predstavnici Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke i STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, kao i timovi prve i druge generacije CERIecon Playpark programa. Tamara Grubiša, savjetnica za pravne poslove Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, pozdravila je sve sudionike i poželjela im sreću u šestomjesečnom programu, dok je Boris Golob, direktor STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, opisao projekt CERIecon i aktivnosti koje šestomjesečni program obuhvaća.

Ovoga su petka polaznicima druge generacije CERIecon Playpark Rijeka programa također uručene zaslužene diplome, a korisnici su podijelili svoje dosadašnje iskustvo u CERIecon Playpark Rijeka programu.

Uslijedilo je potpisivanje Ugovora o suradnji za treću generaciju CERIecon Playpark Rijeka korisnika, koji su predstavili vlastite inovativne ideje s kojima kreću u šestomjesečni program koji traje do proljeća 2019. godine.

CERIecon Playpark Rijeka program sastavni je dio projekta CERIecon, sufinanciranog iz programa Interreg SREDIŠNJA EUROPA, koji Središnju Europu želi učiniti konkurentnijom kroz unaprjeđenje poduzetničkih vještina.  Program razvoja ideje i njezine komercijalizacije u CERIecon Playpark-u Rijeka namijenjen je pojedincima i timovima s idejom koji žele postati poduzetnici, poduzetnicima početnicima, start-up tvrtkama i mladim tvrtkama do 5 godina starosti. Besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja CERIecon Playpark Rijeka uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad.

Riječki Playpark jedan je od 7 Playpark-ova u Središnjoj Europi – srodni CERIecon Playparkovi otvoreni su i u Austriji (Beč), Njemačkoj (Stuttgart), Poljskoj (Krakow), Češkoj (Brno), Slovačkoj (Bratislava) i Italiji (Verona). Tako će, uz lokalne Playpark usluge, sudionici imati priliku dodatno razvijati ideju na petodnevnoj razmjeni u partnerskom CERIecon Playparku u Beču, te se kvalificirati i za veliko finale koje će se održati u travnju 2019. u Austriji.

Pratite CERIecon Playpark na: www.facebook.com/PlayparkRijeka/