Zbog organizacije prijevoza autobusima skupina čeških turista koji dolaze vlakom u Rijeku, od subote 29. svibnja primjenjivat će se privremena regulacija prometa na Tomislavovom trgu kod Glavnog željezničkog kolodvora.

Gradski prometni centar Rijeka prometa obavještava da će se privremena regulacija prometa provodit u trajanju od 60 minuta od dolaska vlaka i to prema sljedećem rasporedu:

  • Tijekom svibnja, lipnja i rujna 3 puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i subotom u vrijeme dolaska vlaka koji je prema voznom redu u 10:13 sati,
  • Tijekom srpnja i kolovoza svakog dana u vrijeme dolaska vlaka koji je prema voznom redu u 10:13 sati.

U slučaju kašnjenja vlaka zbog objektivnih razloga poput kontrole na granicama i sl., privremena regulacija prilagodit će se stvarnom dolasku vlaka.

Autobusi prijevoznika Arriva parkirat će se parkirnim mjestima za taksiste i na autobusnom stajalištu za prigradske linije javnog gradskog prijevoza i na toj lokaciji vršiti ukrcaj čeških turista. Predviđeno vrijeme zadržavanja autobusa je oko 60 minuta (10:15 – 11:15).

Zbog svega navedenog, na 60 minuta privremeno će se ukinuti stajališta Željeznički kolodvor (gradsko i prigradsko stajalište) u smjeru B (zapad-istok) i to za slijedeće linije: 1, 1A, 2, 3, 3A, 8, 18, 18B, 22, 23, 30, 32. Na autobusno stajalište Željeznički kolodvor u navedenim terminima moći će ulaziti linije koje dolaze iz pravca Ulice Nikole Tesle i to: 2A, 6, 7, 7A, KBC.

S obzirom na to da će biti ukinuto i prigradsko stajalište, privremeno stajalište prigradskih linija u navedenim periodima bit će stajalište KBC Rijeka (prije Pošte 2). Gradske linije u smjeru B (zapad-istok) koristit će postojeća stajališta KBC Rijeka (prije Pošte 2) i Brajda (kod Indeksa).