U subotu, 22. travnja, kroz Rijeku će proći sudionici Međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia 2017 – Race through the natural beauty” te će za sav promet privremeno biti zatvorene prometnice u središtu grada i prometnice na prilazima gradu.

Zatvaranje prometnica očekuje se u vremenu od oko 15.15 sati do oko 16.00 sati, ovisno o vremenu i brzini prolaska biciklista.

Planiran početak zatvaranja prometnica u središtu je otprilike 30 minuta prije očekivanog dolaska, a svaka bi dionica trebala biti zatvorena najduže 30 minuta.

Biciklisti će proći i Korzom te se mole svi građani da poštuju upute službenih osoba i postavljene ograde/označeni prostor  te da se ne kreću sredinom Korza u očekivanom vremenu prolaska biciklista.

Kolona biciklista se iz pravca Ulice Franje Račkog očekuje na Školjiću oko 15.30 sati, odakle se utrka nastavlja Fiumarom i Scarpinom ulicom, a kod Gradske knjižnice ulaze na Korzo do Trga Republike Hrvatske gdje ulaze u Adamićevu ulicu te dalje u pravcu zapada preko Preluka, Opatije i Veprinca prema vrhu Učke.

Za vrijeme prolaska kolone biciklista gradskim prometnicama, promet se zatvara za sva vozila uključujući i javni gradski prijevoz. Mogućnost prolaza imat će samo hitne službe.

Do zatvaranja pojedine etape prometnice dolazi 30 minuta prije predviđenog dolaska biciklista, dok je vremenska razlika između prvog i zadnjeg natjecatelja  otprilike 10 minuta.

Očekuje se otežan promet kroz središte grada te na potezu od Orehovice prema središtu grada i od središta grada prema Kantridi i Opatiji u vremenu od oko 15.15 do oko 16.00 sati.