Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 79. sjednici donio Odluku o dodjeli Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2017.

Ove godine dodijelit će se sedam nagrada. U kategoriji mladi znanstvenici, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Jelena Đurkin Badurina s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci. Za biomedicinske i prirodne znanosti nagradu dijele Anja Harej, mag. biotech. in med. i Petra Grbčić, mag. pharm. inv. s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, dok je u području tehničkih i biotehničkih znanosti nagrađen dr. sc. Nino Krvavica s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se doc. dr. sc. Asmiru Gračaninu s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dok je doc. dr. sc. Jonatanu Lergi s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pripala nagrada u području tehničke i biotehničke znanosti.
Nagrada za životno djelo bit će uručena professoru emeritusu Jurju Sepčiću s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koja je ujedno i 100. nagrada Zaklade Sveučilišta od njezinog dodjeljivanja.
Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici.
Svečana dodjela nagrada bit će održana 20. prosinca 2018. s početkom u 13.30 sati na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.
Dodjeli Nagrada Zaklade prisustvovat će i predstavnici osnivača zaklade, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić – Samaržija, gradonačelnik Rijeke, mr. sc. Vojko Obersnel i pročelnica UO PGŽ za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Edita Stilin.