U Središnjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka održana je konferencija za medije na kojoj su proglašeni dobitnici novog ciklusa Književne nagrade Drago Gervais. U kategoriji izbora najboljeg neobjavljenog rukopisa pobjednik je zbirka pjesama pod naslovom Kosine, Branimira Dropuljića iz Zagreba.

Književna nagrada Drago Gervais dodijeljuje se u dvije kategorije: za najbolje neobjavljeno književno djelo (roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo) i za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika. Nagrada se u obje kategorije sastoji od novčane nagrade i posebnog priznanja, a proces izbora i objave djela vodi Gradska knjižnica Rijeka.

Na javni poziv stiglo je 60 rukopisa u konkurenciji za nagradu za najbolje neobjavljeno književno djelo te 7 prijedloga tiskanih knjiga za nagradu za najbolje objavljeno književno djelo na nekome od idioma čakavskog narječja, objavljeno u protekle dvije godine (2017. i 2018.).
Povjerenstvo kojeg čine Aleksandar Mijatović, Ivica Prtenjača, Vlado Simcich, Milorad Stojević i Darija Žilić je u posebnoj atraktivnoj i cijenjenoj kategoriji izbora najboljeg neobjavljenog rukopisa, koji se odvija bez poznavanja imena autora, odabralo je zbirku pjesama pod naslovom Kosine, autora Branimira Dropuljića iz Zagreba.

U kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekom od idioma čakavskoga narječja hrvatskoga jezika dobitnik je zbirka pjesama Marije Trinajstić Cimbuja, Viškovo: Ustanova „Ivan Matetić Ronjgov“, 2018.

Uz nagrađene, Prosudbeno povjerenstvo pohvalilo je još šest rukopisa i tri zbirke poezije.