Od ponedjeljka, 6. travnja 2020. godine, program Riječkog sportskog saveza Sportska lektira namijenjen učenicima nižih razreda osnovne škole, dostupan je svima i može se pratiti online na YouTube kanalu Riječkog sportskog saveza.

Sportska lektira dio je projekta RiMove Riječkog sportskog saveza koji se provodi u desetak osnovnih škola Grada Rijeke. Namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole, a cilj je usmjeriti djecu prema vrijednostima sporta i to kroz čitanje sportske publicistike namijenjene njihovom uzrastu i verificirane od strane Ministarstva obrazovanja.

Kako je zbog pandemije koronavirusa i obustave nastave onemogućeno čitanje sportske lektire u školama, Riječki sportski savez prilagodio je program na način da djeca on line mogu pratiti ilustracije i slušati sportske priče koje čita Danica Juričić Spasović.

Trenutno je za video prezentaciju pripremljeno 8 knjiga: Makata Taka Hela Nježan put, Snježna kraljica, Igranje s vjetrom, Gospođica Hoppla, Igre bogova, Spretni Leon i  Veliki Sergej.

Knjige će se, po jedna svakog ponedjeljka, počevši od 6. travnja, podizati na YouTube kanal Riječkog sportskog saveza.

Autori tekstova su Milka Babović i Vitomir Spasović, a online izdanje pripremila je informatička firma BigBox.

Program Sportska lektira organiziran je u suradnji s Odjelom za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar