U dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaka, u četvrtak, 9. srpnja u 18 sati, uz izložbu arhivske građe vezane za Riječki promet održat će se projekcija fotografija Rijeke i Riječkog promet, popraćena zanimljivim pričama povjesničara umjetnosti Theodora de Canziania.

Programskom aktivnošću iz područja kulture, Vijeće Mjesnog odbora Podmurvice u suradnji sa autorom projekcije Zdravkom Kirinčić uz stručno vodstvo i komentar Theodora de Canziani organizira projekciju starih fotografija uz priču „Stotine godina Riječkog prometa“.

Rijeka ima vrlo bogatu tradiciju i nasljeđe u kulturnom i gospodarskom životu. Prošle se godine u studenom obilježila 120-ta godina od osnivanja organiziranog javnog prijevoza putnika. Prvi se javni prijevoz putnika obavljao kočijama i omnibusima na konjsku vuču…

Projekcija će se održati uz pridržavanje epidemioloških mjera: u prostoru je osiguran dispanzer sa dezinfekcijskim sredstvom za ruke, osigurana je fizička distanca, a preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je korištenje zaštitne maske.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, radujemo se vašem odazivu!

(izvor fotografije: www.autotrolej.hr)