Vijeće MO Mlaka proslavilo je Dan mjesnog odbora svečanom sjednicom održanom 3. svibnja.

Predsjednik Ivo Simper pozdravio je sve prisutne, te im predstavio raznovrstan program koji se tim povodom organizira za građane svih dobnih skupina.
U prethodnom tjednu održano je: predavanje i prezentacija Danila Harbića “Veličanstveni Dolomiti” u organizaciji Planinarskog društva “Duga”, zdravstvene akcije Crvenog križa, Šahovski turnir u organizaciji Gorana Mufića, projekcija filma “Živjeti promjenu (Living the Change)” u organizaciji Vesne Lokas iz projekta „Rijeka jestivi grad“.

Pobjednici natječaja na temu “Majčin dan i Dan obitelji” pročitali su svoje radove: Ivano Perkić 2. razred – „Moja fameja“ i Nika Marušić 3. razred – „Mama“, a Vijeće ih je nagradilo prigodnim poklonom. Grupa učenica OŠ „Podmurvice“ izvela je recital „Majka“.

Učenica 4. razreda gitare Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Zelda Bašić predstavila se izvedbom djela: Jorge Morel – „Danza Brasilera“ i Astor Piazzolla – „La muerte del angel“.

Pobjednicima Šahovskog turnira pod vodstvom Gorana Mufića koji je održan 30. travnja podijeljene su medalje i to za 3 najbolje plasirana učesnika, te za 3 najbolje u ženskoj konkurenciji.

Program je nastavljen nastupom učenika Prometne škole koji su izveli recital „Šta da? Šta da? Šta da?“ pod vodstvom mentorice Edite Poszer, prof.

Mentorica Ania Škrobonja i voditeljica Julija Goldštajn predstavile su projekt likovnih radionica koje se odvijaju u sklopu programa „Rijeka zdravi grad 50+“, čije polaznice su izložile svoje radove u dvorani MO Mlaka.

Vesna Lokas je pozvala građane na aktivno sudjelovanje u projektu „Rijeka jestivi grad“ koji će se  u okviru programa Zeleni val – Rijeka 2020 odvijati na zelenoj parceli pored mjesnog odbora Mlaka. Cilj ovog projekta je kreiranje kultivirane zelene oaze i socijalna kohezija stanara kvarta.

Druženje u ugodnoj atmosferi potrajalo je do dugo u noć.

Skip to content