U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za prvakinju Opere Narodnog pozorišta u Beogradu mezosopranisticu Natašu Jović-Trivić. Povod prijemu je koncert povodom Dana državnosti Republike Srbije koji će se održati u Mramornoj dvorani Guvernerove palače u nedjelju, 16. veljače 2020. godine, s početkom u 13.00 sati.

U ime Grada Rijeke, umjetnicu su primili Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika Rijeke i predsjednik Udruženja Hrvatsko-srpskog prijateljstva te Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu, u nazočnosti maestra Igora Vlajnića, Gorana Petrovića, generalnog konzula i Vladimira Marjanovića, konzula u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Rijeci, Zorana Stankovića, predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine za Grad Rijeku Mile Opačića.

Povod prijemu je koncert koji će u prigodi Dana državnosti Republike Srbije biti održan u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskoga primorja Rijeka, Trg Riccarda Zanelle 1, u nedjelju, 16. veljače 2020. godine, s početkom u 13.00 sati, a na kojemu će nastupiti mezosopranistica Nataša Jović-Trivić, uz klavirsku pratnju maestra Igora Vlajnića.

Generalni konzulat Republike Srbije organizira brojne glazbene događaje za riječku publiku. Surađuju s Muzičko opersko teatarskom organizacijom MOTO, čija je jedna od osnivačica upravo i Nataša Jović-Trivić. Organizacija MOTO okuplja mlade umjetnike, educira ih i promovira kulturu i umjetnost u Srbiji i izvan njenih granica. I naš maestro Igor Vlajnić jedan je od gostujućih predavača.

Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika Rijeke istaknuo je izvrsne kulturne programe koje organizira Generalni konzulat Republike Srbije, koji upotpunjuju program kultunih događanja u Rijeci i doprinose onome po čemu je Rijeka prepoznata i kroz program EPK 2020, a to je Luka različitosti.

Pročelnik Šarar govorio je o programima Europske prijestolnice kulture, istaknuvši pogotvou one značajnije operne programe koji nas očekuju ove godine.

Goran Petrović, generalni konzul Republike Srbije kazao je kako konzulat priređuje brojna kulturna događanja, ne samo u Rijeci već diljem županije, posebice u mjestima gdje živi srpska nacionalna manjina. “Za to imamo pomoć Grada i Županije, a želja nam je, da jednog dana, za što su prvi koraci već učinjeni, izgradimo u Rijeci i Srpski kulturni centar”, kazao je konzul.

Nataša Jović-Trivić prvakinja je Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, diplomirala, magistrirala i doktorirala na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Pored opernog njeguje koncertni i kamerni repertoar. Surađivala je s najpoznatijim ansamblima u Srbiji i gostovala u mnogim zemljama izvan Srbije, pa tako i na daskama HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, u periodu od 2005. do 2014. godine.