Četvrta radionica u sklopu programa „Učimo jačati zajednicu“, koja će se baviti uspostavom strukture i djelotvornosti skupina koje rade u zajednici, održat se u RiHubu (Ivana Grohovca 1a, Rijeka) u subotu 16.3.2019. godine s početkom u 11 sati.

Radionica će istražiti neke od izazova rasta organizacije i učinkovitosti tih izazova, uključujući i to kako strukturirati članstvo, orijentaciju novih članova, strukture vodstva i upravljanja, uloge i odgovornosti te delegiranje zadataka, internu komunikaciju, povratne informacije i slično.

Voditelji radionice je Sherif Rushdy, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja, s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija.

Radionica je namijenjena svima koji neposredno sudjeluju u razvoju zajednice ili se tek angažiraju u tom polju. Posebno se potiče sudjelovanje prijavitelja projekata unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture – Civilne inicijative i Zeleni val, te članove Vijeća građana, članove timova programskog pravca 27 Susjedstava – Bolje Vas Našli Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, zatim prijavitelje projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su grupe solidarne razmjene, tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici te svi zainteresirani aktivisti.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi osiguravamo prijevod.

Radionica je ograničena na 50 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1083622661823530/