Gradonačelnik Obersnel sa svojim suradnicama pročelnicom Sertić i savjetnicom Zrilić održao je radni sastanak s prof.dr.sc. Herijem Bezićem, v.d. predsjednikom HGK Županijske komore Rijeka.

Na sastanku su izmijenjene informacije o mogućnosti daljnje suradnje Grada Rijeke i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka. HGK ŽK Rijeka predstavila je projekte Katalog hrvatskih proizvoda i Digitalnu komoru koji osiguravaju brze informacije putem on-line platformi o domaćoj ponudi proizvoda i usluga te o aktualnim podacima o gospodarstvu. Posebno je naglašen značaj i popularizacija Kataloga hrvatskih proizvoda koji je on-line dostupan svim zainteresiranima, osobito investitorima i projektantima.
Delegacija Grada Rijeke na čelu s gradonačelnikom Obersnelom upoznala je v.d. predsjednika HGK Županijske komore Rijeka s projektima i aktivnostima usmjerenim na razvoj poduzetništva. Izrazili su potrebu informiranja poduzetnika o novoj poslovno-poduzetničkoj infrastrukturi (PPI) koja se sufinancira EU-sredstvima (Proizvodni park Torpedo, Energana-inkubator kreativnih i IT industrija, CEKOM-Smart Ri i poslovna zona Bodulovo).
Zaključeno je da će se dobra suradnja Grada Rijeke i HGK ŽK Rijeka svakako nastaviti, a pogotovo u radu Tima za PPI i tijekom izrade Razvojnog plana Grada Rijeke za razdoblje 2021.-2027. godine.