U utorak, 26. ožujka 2019. godine, u 10 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, Muzejski trg 1, održat će se otvorenje 11. regionalne konferencije Sigurnost gradova (SIGG).

Na otvorenju konferencije sudionicima će se obratiti posebni savjetnik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane RH general Dragutin Repinc, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednica Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore Lidija Stolica.

Konferencija Sigurnost gradova ove se godine održava u Rijeci, 26. i 27. ožujka 2019. godine. Na dvodnevnoj konferenciji očekuju se mnogobrojni sudionici iz Hrvatske i susjednih zemalja, ugledni stručnjaci za urbanu sigurnost i prevenciju kriminaliteta.

Programski dio konferencije podijeljen je u dva modula: sigurnost lokalne zajednice i inovativna tehnološka rješenja. Glavne teme Konferencije SIGG 2019 bit će pametni gradovi, pametne mreže i utjecaj tehnologije na sigurnost gradova.

Konferencija se održava u organizaciji časopisa Zaštita i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore. Cjeloviti program konferencije može se pogledati na sljedećoj poveznici: http://hius.hr/sigg-2019/program-konferencije-3/.

Za sve informacije o konferenciji možete se obratiti Nataši Gajski Kovačić, glavnoj urednici časopisa Zaštita, tel. 099 61 61 038, e-mail: natasa.gajski@zastita.info.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content