U suradnji s Gradom Rijeka i Primorsko-goranskom županijom, Poslovni dnevnik organizira Regionalnu konferenciju u sklopu projekta Poslovni uzlet 2018., koja će se 17. listopada održati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

U okviru Konferencije održat će se Panel diskusija „EU fondovi kao potora regionalnom razvoju“, koja će uz domaćine – župana Zlatka Komadinu i zamjenika gradnonačelnika Rijeke Marka Filipovića, okupiti župane okolnih županija i predstaviti mogućnosti za razvoj gospodarstva na razini regije.

Nastavno na panel diskusiju, održat će se tribina koja će se baviti tematikom razvoja i stimuliranja gospodarstva i poduzetništva kroz mjere i subvencije EU-a, državnih i regionalnih samouprava te će se fokusirati na najrazličitija pitanja i probleme s kojima se svakodnevno susreću poduzetnici, ali i lokalne i regionalne samouprave kojima je u cilju kroz povlačenje sredstva  EU fondova omogućiti brži i jači razvoj regije. Na tribini će među ostalim sudjelovati Jana Blažević Marčelja iz STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka, Vedran Kružić iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, Predrag Krndija iz Alius grupe d.o.o. i Ernest Cukrov iz Riječke razvojne agencije Porin.

Po završetku tribine održat će se dvije besplatne edukacije od kojih će prvu, pod nazivom „Kreditni programi i mjere za povećanje investicijske aktivnosti“ održati Vesna Bartolović Stančić, voditeljica Područnog ureda u HBOR-u za Primorje i Gorski kotar, do će drugu edukaciju pod nazivom “Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj” održati Goran Zečić iz tvrtke CORE Consulting.

Na drugoj edukaciji “Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj” će se prezentirati aktualni natječaji među kojima su: natječaj za mlade poljoprivrednike (mjera 6.1.); natječaj za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima (mjera 6.2.); natječaj za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava (mjera 6.3.); natječaj za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima (mjera 6.4.); natječaj za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava (mjera 4.1.1.); natječaj za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš (mjera 4.1.2.). Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu će voditi Goran Zečić iz tvrtke CORE Consulting.

Svoje mjesto na besplatnim edukacijama osigurajte online prijavom, a na mrežnoj stranici portala Poslovni.hr nalazi se detaljni program konferencije.

Više informacija se može dobiti putem e-maila poslovni-uzlet@poslovni.hr ili na tel. 01/63 26 008.