U većini gradova Hrvatske zimski turistički rezultati uglavnom ovise o organiziranim zanimljivim događanjima i odazivu posjetitelja na njih. Rijeka u tom smislu nije iznimka, ali turistički rezultat koji je ostvaren u veljači ugodno je iznenadio i najoptimističnije.

Naime, karnevalska događanja tijekom dva vikenda ovogodišnje veljače pogurala su turistički rezultat na razinu od čak 56% više dolazaka i 41% više noćenja u odnosu na veljaču 2022.godine.

Ovim izuzetnim brojkama najviše su doprinijeli strani turisti čiji se broj dolazaka povećao za 63%, dok su u noćenjima ostvarili povećanje od 49%.

Evidentan je povratak talijanskih gostiju, ali su i domaći turisti odigrali značajnu ulogu u ovako dobrim turističkim rezultatima grada Rijeke.

Promatrajući broj noćenja, privatni smještaj i dalje vodi glavnu riječ sa ostvarenih 45% od sveukupnog broja noćenja dok hoteli u tom broju učestvuju s 41%.

Ovi dobri rezultati uvrstili su Rijeku na vrlo visoke pozicije i kada se promatraju cjelokupni rezultati hrvatskog turizma za veljaču 2023. Tako je broj noćenja u privatnom smještaju doveo Rijeku na 3.mjesto u Hrvatskoj s 10.789 noćenja, a po sveukupnom broju noćenja Rijeka je zauzela odlično 7. mjesto s 27.437 noćenja.

TZ grada Rijeke iskazuje optimističan stav oko turističkih rezultata u nadolazećoj pred i glavnoj sezoni 2023. S time u svezi, svakako treba reći da će i tijekom ožujka TZ grada Rijeke pripomoći organizaciji Rijeka Wine EnoGASTRO VIP Eventa 2023, Women’s weekend festivala i Eno-gastro festivala Wine Ri.