Svečanom sjednicom Senata i dodjelom akademskih priznanja i nagrada na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci završio je ovogodišnji Dies Academicus 2017.

U povodu obilježavanja 44. Dana Sveučilišta u Rijeci u četvrtak, 20. travnja, na Rektoratu je održana svečana sjednica Senata na kojoj su rektor, prof. dr. sc. Pero Lučin i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Kruno Topolski podnijeli izvješća o radu u protekloj godini.

Tom su prilikom pozdravne govore održali su rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja doc. dr. sc. Matko Glunčić.

Dies Academicus 2017. nastavljen je danas dodjelom akademskih priznanja i nagrada nastavnicima i studentima. Prof. dr. sc. Mehmedu Čauševiću, prof. dr. sc. Pavlu Komadini i red. prof. art. Radi Šerbedžiji dodijeljena su počasna zvanja i titule professor emeritus.

Pored toga, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin dodijelio je potvrdnice redovitim profesorima izabranima u trajna zvanja na sjednicama Senata održanima tijekom 2016. godine, nagrade za nastavnu izvrsnost, proglasio studenta generacije, dodijelio nagrade za izvrsnost studentima te ostale rektorove nagrade i zahvalnice.