Na prijedlog rektorice nove prorektore  prof.dr.sc. Sanju Barić s Pravnog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Alena Ružića sa Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Gorana Turkalja s Tehničkog fakulteta i  izv. prof. dr. sc. Davora Vašičeka s Ekonomskog fakulteta Senat Sveučilišta jednoglasno je potvrdio

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je rektorica prof.dr.sc. Snježana Prijić – Samaržija predstavila svoj novi prorektorski tim. Na sjednici Senata, prvoj kojom je predsjedala rektorica Prijić-Samaržija, a koja je prethodila predstavljanju prorektorskog tima, članice i članovi Senata jednoglasno su potvrdili prijedlog rektorice. Novoimenovani prorektori po sektorima su: prof.dr.sc. Sanja Barić s Pravnog fakulteta, prorektorica za studije i studente, izv. prof. dr. sc. Alen Ružić sa Medicinskog fakulteta, prorektor za znanost, prof. dr. sc. Goran Turkalj s Tehničkog fakulteta, prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom te izv. prof. dr. sc. Davor Vašiček s Ekonomskog fakulteta, prorektor za financije. Uz prorektore na sjednici Senata potvrđen je i prošireni rektorski kolegij kojeg čini osam pomoćnika i pet savjetnika iz prioritetnih područja.

Predstavljanje novih prorektora

Rektorica Snježana Prijić-Samaržija predstavlja svoj prorektorski tim

Izražavajući zadovoljstvo što je Senat Sveučilišta jednoglasno i sa velikim povjerenjem prihvatio njen prijedlog rektorica Prijić-Samaržija predstavila je sve prorektore i zahvalila im što su prihvatili dužnost i izrazila uvjerenje da će uspješno surađivati. – Riječ je o ljudima velikog stručnog i profesionalnog iskustva, sa znanstveno-nastavnim iskustvom, vrhunskim ekspertima u svojim područjima, a istodobno i operativcima koji će dati puni doprinos u jačanju i razvoju Sveučilišta – kazala je Prijić – Samaržija.

U ime novih prorektora rektorici i svim članicama i članovima Senata na ukazanom je povjerenju da zahvalila S.Barić rekavši da se prorektori ove dužnosti ne prihvaćaju olako. – Svjesni smo uloge Sveučilišta u zajednici, podržavamo program rektorice „Otvoreno sveučilište za otvoreni svijet“ i svatko od nas spreman je maksimalno se angažirati i odgovorno raditi – kazala je S. Barić pozivajući sve političke snage, lokalne i regionalne, bez obzira koje su opcije, na zajedništvo u rješavanju problema Sveučilišta i zajednice.