U Boćarskom domu Podvežica revijalnom je utakmicom obilježeno 70 godina organiziranog boćanja u Hrvatskoj i u Rijeci kao i isto toliko godina postojanja Boćarskog kluba „Rikard Benčić – Vargon“.

Na manifestaciji u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ, Boćarskog saveza Grada Rijeke i Boćarskog kluba „Vargon“ revijalnu utakmicu odigrali su nekadašnji i sadašnji igrači Boćarskog kluba „Rikard Benčić – Vargon“ i selekcija igrača i igračica Primorsko-goranske županije.

Organizirano boćanje krenulo je iz naših, primorskih krajeva, te je Boćarski savez (današnji Hrvatski boćarski savez) osnovan 1952. godine u Rijeci. Boćanje je najtrofejniji hrvatski sport, a prva zlatna medalja sa svjetskog prvenstva u samostalnoj Hrvatskoj pripala je boćanju, a osvojio ju je Riječanin, Dinko Beaković.

Primorsko-goranska županija prednjači kvalitetom boćanja te u radu s mladima, a poseban naglasak stavlja se na žensko boćanje, neprikosnoveno u Hrvatskoj. Boćarski savez PGŽ okuplja gotovo 70 aktivnih boćarskih klubova, što ženskih što muških sa oko 1000 registriranih boćara i boćarica, a još je veći broj onih koji se boćanjem bave isključivo rekreativno.