Vijeće MO Mlaka povodom Dana mjesnog odbora organiziralo je šesti po redu natječaj “Fotkaj Mlaku 2021” na kojem je sudjelovalo 34 autora s 92 fotografije.

Selektor Borislav Božić, prof. voditelj Škole fotografije Rijeka odabrao je 5 najboljih fotografija čiji autori su nagrađeni honorarom u iznosu od 400,00 kn.

“Projekt Fotkaj Mlaku iz godine u godinu donosi nizove fotografskih slika s novim viđenjima istoga ambijenta, istoga prostora. Pored interpretativnog svojstva fotografije, koja ovisi o kreativnom statusu autora koji je radi, fotografija ima još jedno važno svojstvo, a to je dokumentarnost. Dakle, ma iz kojih pobuda radili fotografiju, ona će u sebi uvijek imati manje ili više izraženu činjenicu dokumentarnosti motiva ili scene koju fotografiramo. Tako je to i s fotografijama Mlake. Koliko god u njima tražili ljepotu ili originalnost autorova pristupa, uvijek ćemo jednim dijelom tu istu fotografiju gledati i kao dokument iz kojeg čitamo sve mijene u rečenom prostoru. Ovo dvojako ili višestruko značenje fotografije samo govori o njenom značaju i važnosti u našemu svakodnevnom životu”, ističe Božić.

Nagrađene fotografije

Fotografije po izboru selektora

Fotografije se mogu pogledati i na izložbi postavljenoj u prostorima Mjesnog odbora Mlaka, Giuseppe Duella 2. Izložba je otvorena do 18. lipnja, a može se razgledati radnim danima od 9 do 12 sati ili po dogovoru na tel. 209-371