U Centru Zamet održano je 11. izdanje Riječkih sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju.

Ovogodišnje su Igre okupile dvjestotinjak djece iz petnaest odgojno-obrazovnih institucija – dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te odgojno-obrazovnih centara iz Rijeke i Primorsko-goranske županije, a mladi sportaši pokazali su svoje vještine u atletici, nogometu, košarki, stolnom tenisu te prilagođenim poligonima.

Manifestaciju je i ove godine organizirao Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, s ciljem da djeci s teškoćama u razvoju omogući što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljša samopouzdanje, pozitivnu percepciju i samopercepciju, poboljša senzorske i kognitivne sposobnosti, pomogne pri razvijanju samostalnosti i grupnom radu te pruži kvalitetno vrijeme uz druženje i veselje te prihvaćanje u društvu i od strane zajednice.

Natjecanje su otvorili predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke Miljenko Mišljenović i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je pozdravio sportaše, kazavši kako ova manifestacija dokazuje da se u Rijeci svim našim sugrađanima pruža prilika da se bave sportom, te im zaželio dobru zabavu.

Manifestaciji su prisustvovali i brojni educirani volonteri i volonterke OŠ Belvedere i Medicinske škole u Rijeci, koji su proteklih dana stjecali znanja i vještine o radu u sportu s osobama s invaliditetom uz profesorice kineziologije Jasnu Lulić Drenjak, Petru Anđelić i Nives Krošnjar te doktoricu Ilonu Koval-Grubišić.

Jedanaeste Riječke sportske igre za djecu s teškoćama – Igre provode se u sklopu projekta ActivOSI, kojeg je pokrenuo Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke. Aktivnosti projekta usmjerene su na edukaciju i osposobljavanje osoba s invaliditetom kako bi se doprinijelo povećavanju mogućnosti njihovog zapošljavanja.