Rijeka se u srijedu, 17. ožujka 2021. godine, osvjetljavanjem riječkih znamenitosti zelenim svjetlom ponovo pridružila inicijativi Global greening kojom se obilježava Dan sv. Patrika.

Veleposlanstvo Irske u Hrvatskoj u suradnji s hrvatskim gradovima Rijekom, Zagrebom, Zadrom, Splitom, Pulom, Dubrovnikom i Varaždinom ove godine sudjeluje u godišnjoj inicijativi Tourism Irelanda “Global Greening” kojom se diljem svijeta obilježava Irski nacionalni dan, Dan sv. Patrika. Inicijativi su se ove godine pridružile i Općine Hvar i Oriovac.

U Rijeci su tim povodom, 17. ožujka u večernjim satima, zelenom bojom biti osvjetljene lučke dizalice na Molo longu, Trsatska gradina te fontane na Jadranskom trgu.

Zagreb će “ozeleniti” zagrebačke fontane, Muzej suvremene umjetnosti, galeriju palače Klović i Meštrovićev paviljon. Split će osvijetliti svoju fontanu ispred Prokurativa, a Zadar instalaciju „Pozdrav suncu“.

Pula će ove godine „ozeleniti“  kružni tok na ulazu u grad, Varaždin zgradu svog Hrvatskog narodnog kazališta, Hvar utvrdu Fortica, a Oriovac svoju tursku fontanu.

Više informacija o 12. godišnjoj inicijativi Global Greening dostupno je na web stranici www.tourismireland.com.