Na prošlotjednoj priredbi vizualnog stvaralaštva, dizajna i arhitekture „Zagrebački salon“, kojeg organizira Udruženje hrvatskih arhitekata, riječki projekt pod vodstvom autora Dinka Peračića osvojio je Grand Prix nagradu Salona.

Riječ je o dvojnom projektu nove zgrade Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u kompleksu Benčić, čiji je autor arhitekt Dinko Peračić, te hrvatskom nastupu na 15. venecijanskom bijenalu naziva „To trebamo – to radimo“ gdje su uz kustosa Peračića nastupili i Miranda Veljačić, Slaven Tolj i Emina Višnić.

Riječki je tim ovu veliku nagradu osvojio u konkurenciji četrnaest nominiranih radova, odabirom ocjenjivačkog tima u sastavu Ana Džokić, Marc Neelen, Dario Crnogaća, Emil Jurcan, Maroje Mrduljaš i Mira Stanić.

Ova je nagrada najnovije priznanje riječkom MMSU-u, koji se nakon osvojene nagrade Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja te Medalje za konceptualni pothvat, može pohvaliti još jednim strukovnim prepoznavanjem na nacionalnoj razini.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen