Na Korzu je održana manifestacija Dan tehničke kulture na kojoj je predstavljen rad riječkih tehničkih udruženja.

Događaj se već sedmu godinu zaredom zbiva u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka, a na njemu je sudjelovalo dvadeset dvije udruge tehničke kulture koje djeluju u Rijeci te predstavnici riječkih osnovnih i srednjih škola. Oni su u velikom šatoru građanima približili svoje raznovrsno stvaralaštvo u područjima kao što su modelarstvo i maketarstvo, mikroelektronika, informatika, foto-kino-video tehnika, radio-tehnika, tehničko-sportske aktivnosti na vodi, jedriličarstvo, zrakoplovstvo, rad s dronovima, 3D printerima, raznim strojevima te elektroničkim sklopovima. Također, manifestaciji su prisustvovali i predstavnici Učeničkog doma Kvarner koji su prezentirali svoj zadrugarski rad, kao i učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije koji su prikazali svoju zbirku starih, još uvijek funkcionalnih učila. Tijekom dana održana je i nekolicina prezentacijskih radionica, uz interaktivne atrakcije za posjetitelje koji su mogli upravljati vozilom na daljinsko upravljanje ili robotskom rukom.

Uz brojne zainteresirane građane, tehničare su posjetili zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović te predstavnici Primorsko-goranske županije predvođeni županom Zlatkom Komadinom.

Cilj manifestacije je poticanje mladeži na bavljenje tehničkim aktivnostima koje im uz ispunjavanje slobodnog vremena mogu poslužiti i za razvijanje dodatnih znanja i vještina, kao i informiranje o uključivanju u neku od brojnih gradskih udruga.

Dan tehničke kulture na Korzu održava se uz potporu Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.