U Gradskoj vijećnici grada Rijeke održan je skup „Zelenih predavanja“ u sklopu manifestacije Riječki zeleni tjedan.

Uz prezentacija raznih projekata koji se bave prostornim i okolišnim pitanjima u gradu Rijeci održana je i radionica EU projekta „Ecomobility“ koja se zbiva u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata.

Nakon predavanja Sanje Turk i Vane Rodin Kružić iz Zavod za prostorno planiranje PGŽ o regionalnom planiranju i zelenoj infrastrukturi, Vjeran Magjarević iz tvrtke DVOKUT-ECRO d.o.o. prezentirao je program zaštite zraka, ozonskog sloja, klimatskih promjena i prilagodbe klimatskim promjenama. Također, Alan Štimac iz DARH2 predstavio je kartu buke Grada Rijeke dok je Nikolina Špoljarić građanima približila Javnozdravstvene aspekte gospodarenja otpadom.

Riječki zeleni tjedan održava se od 13. do 17. svibnja 2019. u sklopu manifestacije EU Green Week koju provodi Europska komisija s ciljem istraživanja načina na koje Europska unija može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad kroz osvještavanje važnosti zelene infrastrukture, važnosti pravilnog gospodarenja otpadom i recikliranja, uključivanje zajednice u sve aspekte očuvanja okoliša i očuvanje bioraznolikosti flore i faune.

EU Green Week svake se godine usredotočuje se na neki od aktualnih problema odabirom teme tjedna i njegovog mota, a ovogodišnja tema je „Primjena okolišnih politika i zakona“ s motom „Preuzmi inicijativu!“.