Riječani su novu godinu dočekali uz Nikolinu Tomljanović, Ninu Badrić i Dubiozu Kolektiv, spektakularan vatromet i pozdrave gradonačelnika Vojka Obersnela.

Ovom prilikom gradonačelnik Obersnel je pozvao svoje sugrađane da budu ponosni na svoj grad za kojeg je 2020. vrlo važna godina, godina Europske prijestolnice kulture.

Proslava dočeka Nove godine započela je u 22 sata kada je na pozornicu stupila prva od tri izvođača, Nikolina Tomljanović, inače članica grupe E.N.I., koja ima i vrlo uspješnu solo karijeru. Njen se repertoar sastojao od uspješnica njenog matičnog banda, ali i nekih obrada stranih hitova te njenih autorskih pjesama. Nakon Nikoline, u 23 sata, publika se počela pripremati za sam doček Nove godine uz Ninu Badrić, koja je u nešto laganijem ritmu Riječane uvela u Novu godinu. Nakon toga uslijedio je vatromet, dok su ljudi u publici na prepunom Korzu jedni drugima čestitali Novu godinu.

Gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel, poželio je svojim sugrađanima mnogo sreće, zdravlja i veselja, te ih pozvao da budu ponosni na svoj grad, koji će 1. veljače i službeno postati Europska prijestolnica kulture.

Prava je fešta počela kada su se na pozornicu popeli „Dubioza Kolektiv”, energična osmorka iz Bosne i Hercegovine, koja je svojim ritmovima drum and bassa, ska punka i neodoljivim frazama na saksofonu rasplesala čitavo Korzo.