Svjetski pojedinačni kup u kuglanju održat će se od 9. do 12. veljače na šesterostaznoj kuglani SRC Mlaka, a na natjecanju će nastupiti kuglači iz 13 europskih zemalja.

Natjecanje Svjetskog kupa održat će se u dvije kategorije – svjetski pojedinačni kup U23 i svjetski pojedinačni kup za žene i muškarce, a nastupit će najbolje kuglačice i kuglači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Estonije, Njemačke, Mađarske, Italije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Slovenije, Srbije i Slovačke.

Natjecanje su najavili riječki gradonačelnik Marko Filipović, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac, aktualni viceprvak svijeta Alen Kujundžić i sportski direktor NBC-a Zoran Jagić.

Najava Svjetskog pojedinačnog kupa u kuglanju

Natjecanje će se održati u dvorani SRC Mlaka od 9. do 12. veljače

„Hrvatska je jedna od kuglački najrazvijenijih zemalja, a Rijeka se u okvirima Hrvatske pozicionirala kao centar kuglanja, pogotovo kada se govori o ženskom kuglanju. Upravo iz tog razloga mi je drago što se ovo natjecanje održava baš u Rijeci. Na turniru će nastupiti 64 natjecatelja, 16 u svakoj kategoriji, a što se tiče hrvatskih predstavnika nastupih će njih petero – Alen Kujundžić, Valentina Gal, Amela Nicol Imširović, Paola Polanšćak i Luka Požegaj“, najavio je predsjednik Saveza Tonči Mikac.

Natjecanje se igra eliminacijskim sistemom, ždrijebom se određuju parovi osmine finala te se igra na ispadanje sve do finala.

Zadovoljstvo što je Rijeka domaćin još jednog sportskog natjecanja iskazao je i gradonačelnik Marko Filipović poželjevši natjecateljima puno sportskog uspjeha. „Dolazak ponajboljih kuglačica i kuglača u naš grad prilika je da se Rijeka još jednom predstavi kao centar hrvatskog kuglanja. Također, drago mi je što se, nakon što smo tijekom prošle godine nosili titulu Europskog grada sporta u Rijeci nastavljaju organizirati uspješna sportska natjecanja, primjerice, proteklog vikenda Rijeka je bila domaćin Davis Cup-a. Vjerujem da će ovo natjecanje proteći u ugodnom sportskom ozračju, fair playu i neka najbolji pobjedi“, poručio je Filipović.

Natjecanje će u petak, subotu i nedjelju započeti u 9:30 sati, a ulaz je slobodan za posjetitelje.