Nakon pet godina uspješnog sudjelovanja u akciji “Gradovi i općine prijatelji djece”, Grad Rijeka je, među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj, povodom Dana konvencije o pravima djeteta, nagrađen titulom Grada – prijatelja djece. Ovu prestižnu titulu iz ruku potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, za Grad Rijeku primila je prof. dr. sc. Romana Jerković, zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke.

Prosudbena komisija Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” od 59 gradova i općina koji su uključeni u akciju, njih 6 je odabrala za tu prestižnu titulu: Rijeku, Opatiju, Skrad, Varaždin, Zabok i Čakovec.

Osim toga, na središnjem godišnjem Savjetovanju predstavnika iz gradskih i općinskih Koordinacijskih odbora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, održanom 19. studenoga u Europskom domu u Zagrebu, objavljeni su i rezultati provedbe NAJ-AKCIJE 2005. Gradu Rijeci je i ove godine dodijeljena pohvala za Naj- akciju “Stripolerancija”. Spomenuto savjetovanje organizira Središnji koordinacijski odbor Akcije (sastavljen od predstavnika Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivu i socijalnu pedijatriju), uz pokroviteljstvo Unicef-a, Ureda u Hrvatskoj i u suradnji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

U gradu Rijeci će titula “Grad – prijatelj djece” biti ponosno istaknuta, kao nagrada za dosadašnji veliki trud te kao poticaj za aktivnosti koje će u budućnosti uslijediti kako bi se riječka djeca i mladež i dalje osjećala voljena u svome gradu, kako to uostalom i zaslužuju.

 

Skip to content