Izborom koje provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, Rijeka je uvrštena na listu 10 najboljih europskih destinacija u 2020. godini, temeljem glasova putnika iz 179 zemalja iz cijelog svijeta.

European Best Destination 2020 Rijeka

Od 15. siječnja do 5. veljače 2020. putnici i turisti iz cijelog svijeta imali su mogućnost glasati su za svoje omiljene destinacije. Među njima bila je i Rijeka, koja se za titulu Najbolje europske destinacije 2020. godine natjecala s velikim turističkim destinacijama poput Pariza, Berlina, Madrida, Rima i Praga te im u toj borbi oduzela prednost i pozicionirala se na visoko 8. mjesto.
Ovaj izvrstan visoki plasman Rijeke rezultat je cjelogodišnjeg kontinuiranog rada na promociji destinacije i potvrda sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti. U prilog toj tvrdnji je i činjenica da je  77% glasova iz inozemstva, a 23% glasova iz Hrvatske.
Rijeka je prepoznata kao destinacija s vrlo snažnim identitetom i multikulturalnošću, koja u potpunosti opravdava slogan Europske prijestolnice kulture – Luka različitosti.
Brojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine pretvorile su Rijeku u jednu od najboljih europskih city break destinacija, a dokaz tome je i ovaj sjajan rezultat.