Rijeka Outdoor Weekend” se nastavlja narednog vikenda i to dvostrukim programom koji će donijeti doista atraktivne sadržaje, a organizatori su pripremili i posebne darove za sudionike.

Rijeka Outdoor Weekend” se nastavlja narednog vikenda i to dvostrukim programom koji će donijeti doista atraktivne sadržaje, a organizatori su pripremili i posebne darove za sudionike. 

Ovaj odličan vikend započinje u subotu 18. studenog u 10 sati, kada će se sa Trga Grivica (pred Katedralom sv.Vida) okupiti ljubitelji planinarenja koji će, uz stručnog vodiča, krenuti na pohod rutom “Dva riječka brda”, atraktivnom laganom stazom: središte Rijeke – Kalvarija – Kozala – Hartera- Lujzijana – Bošket – Trsat – Titov trg. Planirano vrijeme trajanja ovog sjajnog programa je oko 3 sata. Ideja je da sudionici dožive i upoznaju malo drugačiju Rijeku. Pješačka staza na turistički atraktivan način povezuje najstarije dijelove grada, najpoznatije crkve, lokacije nekadašnje vodeće svjetske industrije s modernom Rijekom. Bit će to svakako zanimljiv dan koji ne bi trebalo propustiti.  

Turistička zajednica Grada Rijeke u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo nastavlja s odličnim programom “Rijeka outdoor” i to programom nordijskog hodanja i pješačenja, pa nedjelja nudi hodanje atraktivnom rutom “Staza bunkera”. Riječki nordijski dan započet će u nedjelju 19. studenog u 9 sati okupljanjem sudionika na Drenovi (Cvetkov trg), otkud će kolona krenuti na pohod trasom na potezu: Drenova (Cvetkov trg) – šumski put – Pulac – Katarina – šumski put – Veli vrh – Drenova. Za ovu nedjelju organizatori su pripremili srednje zahtjevnu stazu dužine 9 km, uz predviđeno trajanje hoda od 2,45 sati. Radi se o izuzetno atraktivnoj stazi koja spaja prekrasnu prirodu i povijesne lokacije Rijeke i njene okolice. Naravno, organizatori su osigurali i štapove za hodanje. 

Turistička zajednica grada Rijeke je za sudionike subotnjeg i nedjeljnog programa pripremila i poseban dar – majicu “Rijeka Outdoor” koju će dobiti svaki sudionik, kao uspomenu i priznanje za sudjelovanje u ovom atraktivnom programu. 

Organizatori podsjećaju sudionike da koriste odgovarajuću opremu za aktivnosti u kojima sudjeluju, podsjećaju sudionike da u aktivnostima sudjeluju na vlastitu odgovornost te da organizator zadržava pravo izmjene rute u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta


Prema svemu navedenom, bit će to još jedan sjajan aktivan vikend u Rijeci, na zadovoljstvo organizatora Turističke zajednice grada Rijeke i partnera, ali i svih sudionika kojih je sve više, što potvrđuje opravdanost organizacije ovakvih programa te njihovu kvalitetu. 
Kontakt: KŠR Gorovo, 091/ 420 06 50