U velikoj završnici 22. “Homo si teć“, koja se održala na Dan planeta Zemlje u nedjelju, 22. travnja 2018. godine, ove je godine sudjelovalo gotovo 17.500 trkača.

Za natjecateljske utrke – maraton, polumaraton, utrku štafeta i Desetku – prijavilo se 1480 trkača iz 32 zemlje.

Program je počeo trkom “dm mići trk” u duljini od 540 metara od Korza do Gata Karoline Riječke za djecu i njihove roditelje te usporedno utrkom za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe, koja od ove godine nosi naziv Memorijalne utrke Milke Milinković. Potom je startala središnja, najmasovnija utrka za građane središtem grada u duljini od 1,8 kilometara. U natjecateljskom dijelu programa su bile štafetna utrka 3×7 kilometara, polumaraton i maraton, od Rijeke do Opatije i natrag, s ciljem na Korzu.

U muškoj kategoriji, najbrži na utrci Desetka bio je kao i prošle godine Ivan Dračar, na 17. riječkom polumaratonu pobijedio je Hosea Tuei iz Kenije, a u najdužoj utrci, Riječkom maratonu, naslov od prošle godine obranio je Mađar Tamaš Nagy. U ženskoj kategoriji, najbrža na utrci Desetka bila je Anđa Tomaš (AK Svetice), na 17. riječkom polumaratonu slavila je Tunde Szabo iz Mađarske, a najbrža maratonka bila je Marija Vrajić (AK Maksimir). Najbolji u štafeti 3x7km bila je trojka – Petko Drakulić, Ivica Sinčić i Zrinko Županić.

Skip to content