Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u društvu Lane Klingor Mihić, pobjednice nedavnog Masterchefa, obišao je još jedno gastronomsko gostovanje u centru grada – prvo izdanje Rijeka Food Festivala. U samo nekoliko sati od otvorenja mirisi azijske kuhinje, jela s roštilja i palačinki već su privukli brojne sladokusce.

Naime, nakon Varaždina, Zadra i Zagreba, najveći festival ulične hrane „Croatia Food Festival“ stigao je i u Rijeku.

Na riječkom Korzu i Trgu 128. brigade HV-a danas i sutra, od 10 do 22 sata, uz dobru hranu još jedne kuhinje na otvorenom, posjetitelje očekuje mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara i vrijednih poklona.

Kao gost festivala, svoja jela predstavit će se i jedan od najboljih kuhara Hrvatske, Andrej Barbieri, koji će sa svojim Conca d’orom Riječanima ponuditi posebno osmišljen brudet od hobotnice te Tataki tuna sandwich u umaku od hrena, s klicama i rotkvicama.

Neizostavni dio festivala bit će i jela Lane Klingor Mihić, koja je ujedno i organizator manifestacije, a delicije će pripravljati i Iva Pehar, pobjednica Masterchefa te Ricardo Luque, koji će se predstaviti sa svojim venezuelanskim Arepa sendvičima.

Festival ulične hrane privukao brojne posjetitelje

Festival ulične hrane privukao brojne posjetitelje

Posjetiteljima festivala nude se jela s roštilja i specijaliteti azijske kuhinje, kao što su gyoze i spring rolice, a na slatkom punktu pripremaju se Poffertjes palačinke na bazi heljdinog brašna, s 5 preljeva od višnje, šumskog voća, vanilije, čokolade i karamele.

Croatia Food Festival jedinstveni je gastronomski koncept koji se pet godina za redom održavao i održava u Zagrebu. Vizija projekta je biti besprijekoran festival kulinarskih majstora i potrošača street food ponude, a samim time i turistička atrakcija domaćim i stranim posjetiteljima. Želja i misija organizatora je stvoriti zajedništvo gastronomskih stručnjaka, velikih i malih, osigurati istima promociju i unaprijediti street food ponude kroz njihovu kulinarsku virtuoznost i talent.

S obzirom na veliku posjećenost tijekom godina, u 2016. godini krenulo je gastro putovanje kroz Hrvatsku koje je dalo nacionalni značaj festivalu.

Pokrovitelj Rijeka Food Festivala je i Grad Rijeka.
(A.V.)

Skip to content