Art-kino nakon dvomjesečne pauze, spremno otvara svoja vrata u utorak, 26. svibnja, a Astronomski centar Rijeka od 20. svibnja, nastavlja s radom, pripremivši zanimljiv program u Planetariju.

Osmišljen program u dvorani i u Ljetnom Art-kinu

Program u dvorani Art-kina 26. svibnja u 20 sati otvara film Sinonimi Nadava Lapida, pobjednik prošlogodišnjeg Berlinalea.  Idućeg dana, 27. svibnja, u isto vrijeme, na program stiže francusko-talijanski dokumentarni hit Selfie u režiji Agostina Ferrentea koji analizira okolnosti nehotičnog ubojstva 16-godišnjeg Davidea Bifolca tijekom policijske potjere u zloglasnoj napuljskoj četvrti Traiano. Četvrtak, 29. svibnja, donosi talijansku krimi-dramu Sitne ribe, čiji scenarij potpisuje otac Gomorre Roberto Saviano. Film je nagrađen Srebrnim medvjedom za najbolji scenarij na prošlogodišnjem Berlinaleu.

Ponovno otvaranje Art kina

Ponovno otvaranje Art kina

Program za mlade s početkom u 17 sati u petak, 29. svibnja donosi švedsku obiteljsku komediju Sune i Sune o nedaćama u životu desetogodišnjeg Sunea, a 31. svibnja na veliko platno Art-kina vraća se Disneyjev i Pixarov animirani hit Naprijed, autora proslavljenog Čudovišta iz ormara, koji prati avanture dvojice tinejdžera vilenjaka u potrazi za preostalom čarolijom u svijetu oko nas.

Broj sjedala u dvorani formiran je na temelju preporučenih mjera distanciranja te će na raspolaganju biti ukupno 40 sjedala, udaljenih propisanim razmakom. Preporučuje se kupovina ulaznica putem mrežne stranice ulaznice.hr dok će blagajna s radom započinjati svakodnevno, sat vremena prije početka prve projekcije. Blagajna se otvara s prvim danom rada kina, 26. svibnja, a ulaznice putem platforme ulaznice.hr dostupne su od 21. svibnja.

Djelatnici Art-kina će sve dodirne površine dezinficirati prije, između i nakon projekcija, uz obaveznu pauzu provjetravanja dvorane u trajanju od pola sata između programa vikendom.

Već 1. lipnja otvara se i ljetna oaza filma u Rijeci, Ljetno Art-kino u dvorištu kapucinskog samostana, odakle će bogat filmski program uljepšavati riječke večeri pod vedrim nebom tijekom čitavog ljeta.

Astronomski centar Rijeka – otvoren digitalni planetarij, zvjezdarnica do daljnjeg zatvorena

U sklopu popuštanja protuepidemijskih mjera, Astronomski centar Rijeka od danas, 20. svibnja, nastavlja s radom, pripremivši zanimljiv program u planetariju, dok zvjezdarnica ostaje zatvorena.

Program u digitalnom planetariju obuhvaća programe posvećene planeti Zemlji – filmove „Utrka do Zemlje“, „Put u svijet dinosaura“ i „Dva mala komada stakla“ te interaktivne prezentacije „Planeti Sunčeva sustava“ i „Vodič noćnim nebom“. Detaljnije o programu na mrežnim stranicama Astronomskog centra Rijeka.

Astronomski centar Rijeka

Digitalni planetarij

Sukladno protuepidemijskim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uvedeni su uvjeti za posjete Astronomskom centru Rijeka.

Tako u prostoru digitalnog planetarija istovremeno može boraviti najviše 15 posjetitelja, velike dvorane 20 te multimedijalne sale 9 posjetitelja, uz obavezno održavanje međusobne udaljenosti od najmanje 1.5 metra. Pri ulasku u prostore Centar potrebno je dezinficirati ruke i obuću osiguranim sredstvima, a posjetiteljima se savjetujete nositi maske i druga pokrivala za usta i nos.

Ulaznice je moguće kupiti online, putem sustava mojekarte.hr te u samom objektu. U prostor prodaje ulaznica dozvoljen je pojedinačni ulaz. Posjetitelji se mole da prema mogućnostima pripreme točni iznos novca prilikom kupnje ulaznica. Također, posjetitelji su zamoljeni da što manje dodiruju površine, izložene plakate, eksponate i sl.

Planetarij radi u popodnevnim i večernjim terminima od utorka do subote, a caffe bar od 8 do 22 sata od ponedjeljka do nedjelje.

Za organizirane grupe od 8 ljudi i više moguće je organizirati film i/ili show u drugom terminu te na različitim stranim jezicima uz prethodnu najavu .

Više informacija može se dobiti od utorka do subote od 14 do 17 sati na telefon 051 455 700 ili putem e-maila astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.