U vidu povećanja stupnja sigurnosti u prometu, na dijelu Baštijanove ulice, kod Volčićevog trga Rijeka plus je izveo radove postavljanja središnjih cestovnih otoka kao i proširenja južnog nogostupa.

Kako bi novo prometno rješenje bilo što uočljivije izvela su se i crvena polja od termoplastike prije pješačkog prijelaza. Oznake od termoplastičnih materijala karakterizira vrlo dobra uočljivost u svim vremenskim prilikama, kao i u noćnim i drugim uvjetima smanjene vidljivosti i to tijekom cijele godine te najvažnije, poboljšavaju trenje kod kočenja. U sklopu projekta, pojačala se javna rasvjete te su se postavili zaštitni stupići.

Također, uz južni rub kolnika iza proširenja nogostupa obilježeno je parkirno mjesta za vozila dostave, 3 uzdužna parkirna mjesta za osobna vozila i nova pozicija spremnika za otpad.

Izgradnjom cestovnih otoka onemogućava se nepropisno prometovanje vozila preko polja za usmjeravanje prometa čime se ugrožavaju svi sudionici u prometu. Cestovni otoci doprinijet će smanjenju brzine prometovanja upravo zbog suženja prometnih traka. Na taj način, svi sudionici u prometu maksimalno su zaštićeni, poručuju iz Rijeka plusa.