U dvorani Centra Zamet, održan je osmi po redu “Sajam mogućnosti”, druga komponenta preventivnog programa “Zajedno više možemo” kojeg zajedno provode Policijska uprava Primorsko-goranska i Grad Rijeka.

Na sajmu je sudjelovalo dvadesetak različitih udruga koje su učenicima prezentirale svoj rad i aktivnosti koje provode. Cilj Sajma je upoznati djecu s pozitivnim izvanškolskim sadržajima te ih motivirati za odabir aktivnosti kojom bi se bavili u slobodno vrijeme, kao jednim od načina zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

S obzirom na to da je jedan od ciljeva sajma razvijanje odnosa povjerenja s policijom, djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima i drugom opremom i razgovarati s policajcima.

Sajam mogućnosti u Centru Zamet

Sajam mogućnosti u Centru Zamet

Na parteru dvorane svoje aktivnosti su kroz nastupe pokazale mažoretkinje, atraktivne sportske i plesne skupine, te pjevači. Također je organizirano i sportsko natjecanja učenika u potezanju konopa, skakanju u vrećama i utrci “kariola” te nagradna igra s vrijednim nagradama koje su poklonile razne udruge.