Više od 4.600 maškarica u 66 karnevalskih grupa sudjelovalo je u 22. Dječjoj karnevalskoj povorci Riječkog karnevala održanoj na Korzu. Centrom Rijeke i ove godine djeca, učiteljice i tete pokazali su svu raskoš dječje mašte, prekrasnene šarene kostime i vrijedno uvježbane koreografije.

Najslađi svemirci, lubenice, trolovi i mačke, banane i Eskimi… vitezovi i princeze družili su se s majstorima z Grobnika, viđeno je nekoliko grupa robota, mali kuhari zajedno su s mornarima, porculanskim lutkama i čarobnjacima zakuhali veselu karnevalsku atmosferu po cijelom centru Rijeke. Cijelu ovu skakutavu i šarenu povorku predvodili su „friška“ Kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran i Meštar Toni, zajedno s malim vladarima karnevala – princem Mateom Radaljacem i princezom Paolom Juranić, te njihovim pratiteljima Ivanom Šiljcem, Elenom Kolić, Morenom Zejnićem i Ninom Draženović, a povorku su tradicionalno zatvorili mali i veliki Halubajski zvončari.

Tko nije bio među brojnom publikom na Korzu ove subote ili pratio putem jednog od tri moguća prijenosa uživo – na Kanalu Ri, službenim stranicama Riječkog karnevala ili YouTube kanala – moći će to doživjeti barem preko snimke povorke koja je dostupna na karnevalskim stranicama na adresi www.rijecki-karneval.hr.
Posebni prilog o Dječjoj karnevalskoj povorci izaći će na 16 stranica u Novome listu u ponedjeljak 29. siječnja.

Skip to content