U sklopu pregovora s nadležnim ministarstvima oko detalja projekata koji će se provoditi kroz Urbanu aglomeraciju Rijeka, u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je uspješni sastanak II. faze sektorskih dijaloga u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, TC 6, Specifični cilj 6e2 Korištenje zapuštenih prostora (ind. i vojna zemljišta).

Uz predstavnike navedenog Ministarstva i predstavnike Urbane aglomeracije Rijeka Gradova Kastva, Opatije i Rijeke te Općina Klane i Lovrana koji imaju projekte u sklopu specifičnog cilja  sastanku su prisustvovali i predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU).

Sektorski dijalog o provedbi projekata Urbane aglomeracije Rijeka na temu zapuštenih industrijskih i vojnih zemljištaNakon što je protekle godine održana prva faza sektorskih dijaloga, usmjerena prvenstveno utvrđivanju okvira budućeg funkcioniranja mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma), druga faza sektorskih dijaloga održava se u svrhu identifikacije projekata u urbanim aglomeracijama prihvatljivih za financiranje iz ITU mehanizma i njihova zrelost, tj. spremnost za provedbu.