Ovo Savjetovanje ostaje otvoreno do 11. ožujka 2020. godine. Tema kojom se bavi ovo Savjetovanje tiče se svih građana Rijeke, koji se pozivaju na uključivanje u ovo Savjetovanje.

Na prijedlog nositelja izrade akta/dokumenta Kluba vijećnika Liste za Rijeku, ovom Odlukom u korištenje bi se uvela svečana zastava u obliku trobojnice vodoravnih pruga tamnog karmina, zlatnožute boje i ultramarina s povijesnim grbom Grada Rijeke, austrijskom carskom i hrvatskom kraljevskom krunom te natpisom “INDEFICIENTER”.

Uvod

Predloženom dopunom Odluke o grbu i zastavi, Grad Rijeka bi pored službene zastave, koristio i svečanu zastavu. Svečana zastava postala bi zastava koja je na prijedlog Gradskog vijeća od 19. veljače 1870. godine, odobrena 18. studenoga iste godine. S obzirom na to da se ne radi o službenim zastavama, za donošenje takve odluke (kao i kod svečane pjesme) nije potrebno odobrenje nadležnog Ministarstva uprave.

Prema dostupnim podacima, trenutno oko 42% jedinica lokalne samouprave u RH ima neku vrstu svečane zastave. U lokalnoj legislativi ove se zastave nazivaju svečane ili počasne zastave.

Kako se uključiti u savjetovanje?

Zainteresirana javnost se u postupak Savjetovanja može uključiti ispunjavajući online obrazac za sudjelovanje u savjetovanju, a može se uključiti i upisujući svoje primjedbe i prijedloge u polje za komentiranje u dnu stranice pojedinog savjetovanja. Proučite navedene prijedloge odluka i javite Vaše sugestije, primjedbe i prijedloge kako bi obje odluke bile što kvalitetnije u konačnici formirane.

Skip to content