Učenici trećeg razreda OŠ Jelenje-Dražice, uz pratnju učiteljica u sklopu mini-izleta Rijekom i okolicom posjetili su i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela. Djeca su tijekom polusatnog druženja upoznali s Rijekom kao središtem Primorsko-goranske županije, kojem općine poput Jelenja gravitiraju te poslovima koje gradonačelnik obavlja.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je učenicima kratku prezentaciju kojom je pokazao veseliji dio svog rada, kao i područja nadležnosti kojima se Gradska uprava bavi poput zdravstva, obrazovanja i kulture. Učenici su pokazali svoje poznavanje nekih od događanja u gradu, kao što su sportske utakmice i kazališne predstave.

Četrdesetak malih Grobničanki i Grobničana postavilo je gradonačelniku Obersnelu mnoga pitanja o Morčiću, riječkom dvoglavom orlu te kako je to biti na televiziji, na koja je on spremno odgovarao, a popularni su bili i gradonačelnikovi autogrami.

Gradonačelnik je na kraju susreta učenike pozvao, da kada bude gotova, obavezno navrate u Ciglenu kuću, koja će za dvije godine postati kulturni prostor namijenjen djeci i mladima.

Na kraju susreta učenike i učiteljice čekala je mala okrjepa, a posjet je ovjekovječen zajedničkom fotografijom s gradonačelnikom.

Skip to content