U organizaciji Gradske knjižnice Rijeka u Dječjoj kući će se od 15. do 21. travnja održat će se Tjedan dobre dječje knjige, najveća manifestacija dječje čitateljske culture u riječkoj regiji.

Tjedan dobre dječje knjige i ove godine kroz kreativno korištenje knjige i priče, samostalnu kreativnost djece, stvaranje konteksta za kulturu čitanja i knjiga promiče čitanje kao zabavni element svakodnevice. Pripremljeno je više od 50 događanja na kojima je sudjelovanje uz prijave za djecu (i odrasle kada je riječ o programima za odrasle) potpuno slobodno.

Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece, a od 2021. baza mu je u novootvorenoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, stručnjake  i sve kreativne pojedince u art-kvartu “Benčić” te domu dječjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu. Konceptualno Tjedan dobre dječje knjige naslanja se na tezu da knjige i priča leže u temelju svakog stvaralaštva stoga u program uklapa na kreativne načine elemente gaminga, kazališta, produkt dizajna, STEM-a.

U sklopu programa prigodno će se obilježiti i 150. godina od rođenja Ivane Brlić Mažuranić, a tim povodom tijekom trajanja manifestacije sve Ivane i Ivani moći će se upisati u Dječji odjel Stribor prema akcijskom sniženju od 50%.

Cjelokupni program manifestacije dostupan je na web stranici Dječje kuće.