Otvorene prijave za Hackathon, koji će se u sklopu EU projekta Stori po svoju od 27. lipnja do 1. srpnja održati u Centru tehničke kulture Rijeka.

Riječ je o zanimljivoj aktivnosti kroz koju sudionici timskim radom uz pomoć modernih tehnologija pronalaze rješenja za konkretne probleme iz svakodnevnog života. Hackathon je natjecanje, druženje i učenje na zanimljiv način.

Hackathon je namijenjen natjecateljima od završenog 2. razreda osnovne škole do navršenih 29 godina starosti. Prijaviti se mogu djeca i mladi s prebivalištem ili boravištem na području Urbane aglomeracije Rijeka (Rijeka, Kostrena, Kraljevica, Klana, Viškovo, Opatija, Čavle, Kastav, Mošćenička Draga, Lovran) što se dokazuje adekvatnom dokumentacijom.

Sudionici će tijekom pet dana Hackathona biti oformljeni u timove koji će raditi na rješavanju pet uočenih problema. Pobjednički timovi osvojit će vrijedne nagrade u vidu računalne opreme (gejmerske slušalice, stolice i tipkovnice, tableti, monitori).

Hackathon će trajati od 27. lipnja do 1. srpnja, svakog dana od 8 do 16 sati u prostorijama Centra tehničke kulture Rijeka, Školjić 6. Polaznicima Hackathona sudjelovanje je besplatno, a svakog dana bit će im osiguran ručak i međuobrok.

Prijaviti se može putem Google obrasca: https://forms.gle/bC4o6eBQpLZQETAF6.

Više informacija može se dobiti putem telefona 051/209-041 te e-maila mia.mohoric@ckk.hr.

Hackathon je aktivnost projekta “Stori po svoju”. Projekt obuhvaća dobnu skupinu djece i mladih u dobi do 29 godina s područja Urbane aglomeracije Rijeka kojima će se kroz projekt ponuditi STEAM radionice, radionice poduzetništva, osobnog i profesionalnog razvoja, društvenog angažmana te održivog razvoja, zatim mentorski program za osmišljavanje i provedbu 20 projekata u svrhu poboljšanja kvalitete života u lokalnoj zajednici, Hackathon, kampove i studijske posjete STEAM organizacijama i događanjima. Više informacija o radionicama možete pročitati na internet stranici Centra kulture Kostrena.

Prijavitelj i nositelj projekta “Stori po svoju” je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena. Projekt se financira u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od veljače 2021. do veljače 2023.