U petak, 2. studenog 2018. godine, u 11 sati, u Informativnom centru Grada Rijeka (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljen program te aktivnosti Lige protiv raka PGŽ u povodu tradicionalnog obilježavanja mjeseca studenog kao Mjeseca borbe protiv raka.

Konferenciji će prisustvovati:

  • dr.sc. Ira Pavlović-Ružić,dr.med., onkologinja, predsjednica Lige protiv raka PGŽ,
  • Karla Mušković,dr.med., pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeka,
  • Ani Mihaljević Ferari, dr.med., onkologinja, dopredsjednica Lige protiv raka PGŽ,
  • Gordana Rena, dopredsjednica Lige protiv raka,
  • Biserka Brkić, predsjednica Kluba laringektomiranih osoba Lige,
  • Helena Glibotić Kresina, voditeljica Odjela socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Liga protiv raka PGŽ tradicionalno provodi manifestaciju STUDENI – MJESEC BORBE PROTIV RAKA. Tim povodom organizirat će niz javnoznanstvenih i stručnih predavanja u prostorima Vijećnice Grada Rijeke dana 06., 13., 20. i 27.11., s početkom u 18.00 sati. Predavanja su posvećena karcinomu prostate, ulozi patologa i kako se od uzorka tkiva dobije nalaz, fizikalnoj rehabilitaciji oboljelih te tumorima kože, prevenciji  i njezi kože općenito.

Osim predavanja u Rijeci, Liga protiv raka održati će i predavanja u svojim  podružnicama na području županije u Malom Lošinju, Gorskom kotaru (Mrkopalj), a u pripremi su i razne druge edukacijske aktivnosti.

Liga će najaviti i akciju „Brkati Novembar“ odnosno MOVEMBER s ciljem prevencije raka prostate koja će se održati u cijeloj Hrvatskoj i brojnim drugim državama.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen