U Salonu Grada Rijeke najavljen je raznovrstan program ovogodišnjeg, osmog Student Day Festivala, koji će se na riječkim lokacijama održavati od 29. svibnja do 4. lipnja.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, prof. dr. sc., predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i organizator Kruno Topolski, predstavnik RIKUP-a i organizator Alen Tibljaš te glazbenik i izvođač Damir Martinović Mrle.

Nakon sedam uspješno održanih Student Day Festivala, u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i RIKUP-a, nastavlja se jedinstveni projekt u Hrvatskoj i široj regiji.

Ovogodišnji Student Day Festival posvećen je studentima, kulturi, znanosti, projektima i aktivnostima koji se tijekom godine stvaraju u Rijeci. Prema riječima predsjednika Zbora i organizatora Kruna Topolskog, kao i do sada, studentima i svim građanima bit će ponuđen bogat repertoar kulturnih, znanstvenih, sportskih, zabavnih i glazbenih sadržaja.

Najavljen osmi Student Day Festival

Najavljen osmi Student Day Festival

Službeni dio Festivala započinje u ponedjeljak, 29. svibnja, kulturnim dijelom – Culture Week, u sklopu kojeg će se motivirati studente da se aktivno uključe u bogati kulturni život našega grada. Ove će aktivnosti trajati cijeli tjedan.

U petak, 2. lipnja, na Korzu će biti postavljeni štandovi gdje će fakulteti i studentske udruge promovirati vlastiti rad. Također, u sklopu znanstvenog dijela Festivala, studentima će biti predočene različite znanstvene aktivnosti te zanimljiva predavanja i radionice.

Govoreći o sportskom aspektu ove manifestacije, na dvije lokacije na Korzu u petak i subotu, 2. i 3. lipnja, bit će postavljeni sportski tereni gdje će se studenti moći natjecati u mnogim sportskim disciplinama. Tradicionalna nogometna utakmica između Grada i Sveučilišta bit će održana u subotu, 3. lipnja, u 10.30 sati.

Glazbeni dio festivala i koncerti također će biti održani u petak i subotu, 2. i 3. lipnja, u prostoru Export Drva i na pozornici ispred broda Galeb. Tako će u Export Drvu na KBS WareHouse flooru nastupiti Danny Howells, jedan od najpoznatijih engleskih producenta i DJ-a, te mnoštvo renomiranih regionalnih house i techno izvođača poput LTJ Bukema.

Na drugoj pozornici, Open air flooru, od stranih imena izdvojeni su Kiril Djaikovski, a od domaćih Jinxi, Marijan Ban i Diktatori, LET 3, Detour i drugi, te mlade riječke snage Muhe bez glave, PleteRI, Nord i dobitnica Porina Antonela Doko.

Detaljnije informacije mogu se naći na stranici Student Day Festivala, a cjelokupni program Festivala besplatan je za sve posjetitelje.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel napomenuo je kako su studenti itekako važan dio društva jer bez razvoja Sveučilišta i sveučilišne zajednice nema pravog razvoja grada. Uz čestitke na bogatom i dobro organiziranom programu, gradonačelnik Obersnel uručio je simbolični ključ Grada predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i organizatoru manifestacije Kruni Topolskom.