U četvrtak, 1. lipnja 2017. godine, na Trgu svete Barbare, u 20 sati, u sklopu Culture Weeka ovogodišnjeg Student day festivala održat će se završno predstavljanje radova svih timova koji sudjeluju radionici Riverzija koja je dio ove manifestacije.

Događaju će prisustvovati rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić.

U sklopu Culture Weeka ovogodišnjeg Student day festivala, od 30. svibnja do 1. lipnja održava se radionica pod nazivom RIVERZIJA na kojoj će sudjeluje 8 studenata različitih područja studija sa Sveučilišta u Zagrebu, Glasgowu i Rijeci.

Cilj radionice je suradnja pojedinaca koji se bave različitim disciplinama te suvremen i kreativan pristup prikazivanju Rijeke kao grada. Uz stručna vodstva i predavanja studenti će, podijeljeni u timove, kroz tri dana, razgledati i informirati se o simbolima grada Rijeke, a zatim će ih reinterpretirati bilo materijalnim ili umjetničkim proizvodom, suvenirom, intervencijom u prostoru, izvedbom/performansom.

Na prezentaciji će nastupiti pjevački zbor riječkog Medicinskog fakulteta Axis i plesna skupina Medicinskog fakulteta.

Program se organizira u suradnji s Interdisciplinarnim kolektivom Manufaktura, Odsjekom za Kulturalne studije Filozofskoga fakulteta, Klubom studenata društva povjesničara umjetnosti, a prezentaciji će se priključiti i  sekcija Urban furniture Drustva arhitekata Rijeka.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen