Predsjednik Gradskog vijeća Rijeke Andrej Poropat i pročelnica odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić proteklog su vikenda u Novom Sadu prisustvovali potpisivanju Sporazuma o suradnji Udruženja samostalnih zanatlija Novoga Sada i Udruženja obrtnika Rijeke.

Predsjednik Gradskoga vijeća Rijeke Andrej Poropat podsjetio je tako da su Novi Sad i Rijeka obnovili nekada vrlo uspješnu suradnju 2011. godine posjetom gradskih čelnika.
„Iznimno smo ponosni što je Rijeka ponijela titulu Europske prijestolnice kulture u 2020. Iskoristio bi prigodu pozvati vas da budete naši gosti 2020. godine i ujedno, želim čestitati Novom Sadu na tituli Europske prijestolnice kulture 2021. godine,“ rekao je Poropat, dodavši:

Potpisivanju Sporazuma prisustovali su i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat te pročelnica Odjela za poduzetništvo Jana Sertić

Potpisivanju Sporazuma prisustovali su i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat te pročelnica Odjela za poduzetništvo Jana Sertić

„Ali, da bi u području kulture sve teklo kao po loju, obrtnici, poduzetnici i gospodarstvenici moraju uspostaviti, produbiti i produžiti suradnju. U tome želim objema stranama puno mudrosti, kreativnosti i dobrog raspoloženja i čestitam na ovom velikom koraku ka tome“.

Dokument kojega su potpisali predsjednici udruženja Slavko Novaković i Darko Sertić predviđa suradnju i zajedničko sudjelovanje u projektima međunarodnog značaja te povezivanje obrtnika kroz poslovnu suradnju.
„Rijeka i Novi Sad po mnogo čemu su slični i u gospodarskom, obrtničkom smislu komplementarni. Razumljivo je stoga da želimo uspostaviti i razvijati suradnju ne samo razmjenama iskustava u radu dvaju udruženja, već i kroz konkretnu gospodarsku suradnju obrtnika koji za to nađu interesa,“ rekao je prilikom potpisivanja sporazuma Darko Sertić, predsjednik

Sporazumom se nastoji potaknuti veća suradnja obrtnika Rijeke i Novog Sada

Sporazumom se nastoji potaknuti veća suradnja obrtnika Rijeke i Novog Sada

Udruženja obrtnika Rijeke.

Susretu predstavnika obrtnika dvaju gradova prisustvovali su i predstavnici gospodarstva i gradskih vlasti dvaju gradova.

Pročelnica za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić rekla je kako je kako vjeruje da će ono što je ovim Sporazumom sažeto poslužiti za poticanje živahne poslovne suradnje, najprije među obrtnicima, a onda i među gospodarstvenicima i poduzetnicima dvaju gradova. Potpisivanju je bio nazočan i član Gradskog vijeća Grada Novog Sada zadužen za gospodarstvo Milorad Radojević. Naredni susret održat će se u Rijeci, a u njemu će sudjelovati i obrtnici koji u međuvremenu pokažu interes za međusobnu suradnju.