Uoči Božića, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i njegovi zamjenici Marko Filipović i Nikola Ivaniš susreli su se s čelnim ljudima Katoličke crkve u Rijeci i razmijenili najbolje želje i čestitke za Božić i Novu godinu.

Po tradiciji, prvi je susret održan u sjedištu Riječke nadbiskupije, gdje je domaćin bio riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić najbližim suradnicima. Susretu se  pridružio i rektor Katedrale Sv. Vida mons. Matija Matičić.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je ovu prigodom veoma dobru suradnju s Riječkom nadbiskupijom, posebice riječkim nadbiskupom msgr. Ivanom Devčićem, naglašavajući kako se ona ponajbolje očituje u onim projektima vezanim uz socijalnu politiku prema potrebitima, projektima na dobrobit građana, projektu Hospicija  i učešću crkve u programima veznim uz Europsku prijestolnicu kulture.

Gradonačelnik Vojko Obersnel i njegovi zamjenici Marko Filipović i Nikola Ivaniš susreli su se također i u Trsatskom svetištu s gvardijanom fra Bernardom Barbarićem i ostalim fratrima.

Uoči Božića, gradonačelnik Vojko Obersnel sa zamjenicima organizirao je primanje za sve vjerske zajednice koje djeluju u Rijeci. Uz ugodno druženje, bila je to prilika za pregled događaja kroz godinu.

Skip to content