U Puli je 29. studenog održan 6. okrugli stol „Prema demokratskoj školi” u organizaciji GOOD Inicijative, a na kojem je ujedno predstavljena istoimena publikacija te riječki model Građanskog odgoja i obrazovanja.

Na okruglom stolu posjetitelji su raspravljali o važnosti uloge građanskog obrazovanja koje u demokratskom društvu priprema građane za aktivan rad na razvijanju i unaprjeđenju demokratske kulture te poštivanju i zaštiti ljudskih prava.

Događanju, koje je izazvalo veliki interes javnosti, prisustvovalo je nešto više od 80 posjetitelja – predstavnika škola, gradova, županija te civilnog društva.

Lana Golob i Mirela Pašić iz Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo predstavile su riječki model Građanskog odgoja i obrazovanja te prezentirale rezultate istraživanja koji pokazuju i više nego pozitivne pomake nakon samo jedne godine provedbe. Sudionici su imali prilike čuti više o nastavku provođenja ove izvannastavne aktivnosti i u sedmim i osmim razredima osnovne škole od iduće školske godine 2018./2019.

U drugom dijelu izlaganja pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, Patricia Percan, predstavila je do sad poduzete korake te nadolazeće planove u području Građanskog odgoja i obrazovanja. Istarska županija iskazala je veliki interes za uvođenjem Građanskog odgoja i obrazovanja po modelu Grada Rijeke te je konstruktivna diskusija na samom događanju izazvala i pozitivne reakcije prisutnih.