U četvrtak, 1. ožujka 2018. godine, u 11 sati, u Osnovnoj školi Pećine (Šetalište XIII. divizije 25), održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljena humanitarna akcija Humanitarne udruge Riječko srce “Sve za našu djecu 2018.”.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Javorka Milković, defektolog – rehabilitator ,
  • Jasna Vukonić Žunić, ravnateljica OŠ Pećine,
  • Dalibor Horvat, predsjednik Humanitarne Udruge Riječko srce,
  • Larry Ambrozich, Kanal Ri

Nakon uspješno provedene akcije “SVE ZA NAŠU DJECU 2017”, u kojoj je prikupljeno više od 230 tisuća kuna te je izgrađena i opremljena igraonica i čekaonica Odjela za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida, Humanitarna udruga Riječko srce ove godine pokreće humanitarni projekt namijenjen uređenju senzorne sobe Odjela za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine Rijeka.

Finale treće po redu akcije obuhvatit će:

  • veliki humanitarni koncert koji će se održati na Trgu Riječke rezolucije 10. svibnja 2018. godine,
  • prateću prodajno gastro – glazbenu manifestaciju koja će se održati 8., 9. i 10. svibnja, na Trgu 128. brigade HV-a,
  • Call-centar u studiju Kanala Ri, uspostavljen na dan koncerta. Pozivom na humanitarni broj 060 9009 građani će donirati 5 kuna za uređenje senzorne sobe Odjela za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine Rijeka.

Osnovna škola Pećine redovna je osnovna škola u kojoj djeluje Odjel za djecu oštećena vida. Učenici u Odjel dolaze jednom do dva puta tjedno kako bi dodatno uvježbavali vještine čitanja i pisanja na Brailleovom pismu, razvijali neoštećena osjetila, te, ukoliko je riječ o slabovidnoj djeci, njegovali i koristili preostali korisni vid. Trenutno Odjel pohađa do dvadeset i dvoje polaznika osnovnoškolske dobi iz cijele županije.

Na konferenciji koja će ujedno označiti i početak akcije, u uvjetima simulirane sljepoće novinari će moći upoznati društvene igre prilagođene za slijepu i slabovidnu djecu kao što su “Križić-kružić”, “Trilja” ili pak “Čovječe ne ljuti se”.

Humanitarna akcija održat će se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen