Na Bazenima Kantrida održana je svečana podjela diploma učenicima drugih razreda iz pet osnovnih škola Grada Rijeke sudionicima projekta “Rijeka pliva”.

U okviru projekta, kojeg su pokrenuli Grad Rijeka i Plivački klub “Primorje – Croatia osiguranje”, učenici drugih razreda polaze obuku plivanja, a do kraja školske godine u projekt će se uključiti 1071 učenik iz 49 drugih razreda riječkih osnovnih škola.

Diplome učenicima, učiteljima i ravnateljima škola su uručili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i članica Poglavarstva zadužena za odgoj i školstvo Edita Stilin, a svečanoj podjeli nazočio je i predsjednik Plivačkog kluba “Primorje – Croatia osiguranje” Marin Glavočić.

Diplome su dobila 274 učinka iz 12 drugih razreda, i to iz osnovnih škola Kozala, Ivana Zajca, Nikola Tesla, Srdoči i Vežica. Učenici su polazili obuku u razdoblju od 5. veljače do 13. ožujka, a radio se o prvom dijelu drugog ciklusa projekta Rijeka pliva.

U prvom obrazovnom razdoblju u Projektu je sudjelovalo 246 učenika iz 11 drugih razreda, odnosno pet osnovnih škola s područja Grada Rijeke.  U drugom obrazovnom razdoblju (od 5.2. do 5.6. 2009. godine) u Projektu će sudjelovati 834 učenika iz 38 drugih razreda, odnosno 18 osnovnih škola s područja Grada Rijeke. Tako će od 16. ožujka do 1. svibnja obuku polaziti učenici osnovnih škola Centar, Dolac, Gornja Vežica, Pehlin, Pećine, Trsat, Škurinje i Vladimir Gortan, a od 4. svibnja do 5. lipnja učenici osnovnih škola Belveder, Brajda, Eugen Kumičić, Fran Franković i Turnić.
Projekt “Rijeka pliva” u školskoj 2008./2009. godini zajednički su pokrenuli Grad Rijeka i Plivački klub “Primorje – Croatia osiguranje”. Za tečaj plivanja odabrani su učenici drugih razreda, jer su obzirom na psihofizički razvoj najprikladnija skupina za obuku plivanja.

Grad Rijeka financirao je Projekt “Rijeka pliva” u 2008. godini u ukupnom iznosu od 95.000,00 kn, a za nastavak njegove provedbe u 2009. godini osigurana su sredstva u iznosu od 300.000,00 kn