Otvoranjem izložbe fotografija „Zamet na fotografijama“, autora Nikole Kurtija, započela je svečana sjednica Vijeća MO Zamet, povodom završetka obilježavanja Dana MO. Na svečanosti uz prigodne riječi predsjednika Vijeća Ivice Prtenjača, podijeljene su zahvalnice institucijama i pojedincima koji su svojim radom doprinijeli realizaciji programskih aktivnosti Vijeća MO Zamet tijekom ove godine.

Program svečane sjednice uveličao je nastup Mješovitog pijevačkog zbora „Štorija“.

Program obilježavanja Dana započeli su započeli 8. prosinca, akcijom mjerenjem tlaka i šećera u krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka, predavanjem dr. Mile Batinića „O tjelesnoj aktivnosti u starijoj životnoj dobi“.

U subotu, 9. prosinca izvedena je predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka, za djecu predškolskog uzrasta, nakon toga Djed Mraz je podijelio slatke pakete. Istog dana na večer izvedena je kazališna komedija „Udruge Domoljub 1909“ iz Rukavca.

Nastavilo se 11. prosinca održavanjem radionice za sve uzraste „Filcanjm do kreativnosti“, koju su vodile Barbara Fistonić i Petra Štimac, članice Društva za istraživanje i potporu.