Postavljena tabla predstavlja svojevrstan podsjetnik na važnost brige o djeci i na sva dosadašnja postignuća Grada Rijeke u unapređenju kvalitete života djece i mladih

Krajem 2005. godine Grad Rijeka je, uz još samo pet hrvatskih gradova, odnosno općina, proglašen gradom – prijateljem djece i tim povodom dodijeljena mu je tabela s tim počasnim nazivom. Od danas će svi koji s istočne strane ulaze u Grad Rijeku moći i vidjeti spomenutu tabelu, koja predstavlja svojevrstan podsjetnik na važnost brige o djeci i na sva dosadašnja postignuća Grada Rijeke u unapređenju kvalitete života djece i mladih.

Grad Rijeka dobio je ovo prestižno priznanje u okviru akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” u koju je uključen od 2000. godine odnosno od njenoga samoga početka. Cilj spomenute akcije je unaprijediti zdravlje, odgoj i obrazovanje, socijalnu skrb, sport i rekreaciju, kulturu i druge aspekte života djece i mladih. Grad Rijeka vrlo se aktivno i učinkovito bavi tim pitanjima, što je tijekom provođenja akcije i prepoznato, zbog čega je Grad primio više priznanja i pohvala, od kojih je najveće stjecanje naziva grada prijatelja djece.

 

Prigodnoj svečanosti postavljanja tabele u ime Grada Rijeke  nazočili su zamjenica gradonačelnika i članica Poglavarstva Grada Rijeke zadužena za zdravstvo i socijalnu skrb Romana Jerković, članica Poglavarstva Grada Rijeke zadužena za odgoj i školstvo Edita Stilin, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat, pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Branka Renko Silov te članovi Koordinacijskog odbora Akcije gradovi i općine prijatelji djece Grada Rijeke.