U utorak, 1. listopada 2019. godine, u 12 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljen nastavak programa “Pripovjedač/ica priča za laku noć” Udruge „Portić“ i veliki humanitarni koncert u organizaciji ove udruge.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Maja Opašić, voditeljica programa Pripovjedač/ica priča za laku noć,
  • Vedrana Fržop, savjetnica za zdravstvo u Primorsko-goranskoj županiji,
  • Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke,
  • Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka,
  • Jelena Roganović, v.d. predstojnice Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka,
  • Lidija Vujičić, dekanica Učiteljskog fakulteta.

Udruga „Portić“ već desetu godinu za redom organizira i provodi program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“, poznatiji pod nazivom „Tete i barbe pričalice“. Program se provodi u KBC-u Rijeka, na lokalitetu Kantrida. Educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici. Za volontiranje se mogu opredijeliti svi stariji od 16 godina, a svi koji se prijave prolaze potrebnu pripremu odnosno edukaciju koja će se ove održati 9., 10. i 11. listopada 2019. Zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavajući na prijavnicu na mrežnim stranicama Udruge „Portić“ koju je potrebno poslati na e-mail:druga.portic.rijeka@gmail.com.

Obzirom da program Tete i barbe pričalice slave svoj 10. rođendan taj će jubilej obilježiti i  organizacijom velikog humanitarnog koncertom koji će se održati u četvrtak 24. listopada u Centru Zamet, s početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti brojni glazbenici iz Rijeke, Hrvatske, a i šire, a prihod od prodanih ulaznica namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

Program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“ provodi se zahvaljujući financijskoj podršci: Ministarstva zdravstva RH, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen